Douane ontzorging • Kivits-Goes Customs

Zoekt u een partner die uw verse citrus, exoten en bijv. druiven inklaart of uitklaart? Alle documenten van import en export verzorgd? En de producten goed kan laten keuren door de KCB?

Kivits-Goes Customs ontzorgt u met de import van verse groenten en fruit. Zowel de inklaring, douane-opslag als de keuring wordt verzorgd; zo houden zij het gehele proces in eigen beheer.

AEO

Kivits-Goes Customs heeft de status van Authorised Economic Operator (AEO). Hiermee voldoen zij aan veiligheidscriteria en zijn zij een betrouwbare partner voor de Douane.

De voordelen van een AEO-certificering:

  • Versnelling van de douanecontrole: omdat je de bijzondere status van de douane krijgt;
  • Minder controles van de goederen en documenten door de Douane;
  • Voorrang bij controles;
  • Mogelijkheid om controles op onze locatie plaats te laten vinden.

KCB

Voert u groenten en fruit in? Dan moeten deze worden gekeurd door het KCB, ofwel Kwaliteits-Controle-Bureau. Een stichting die als belangrijkste taak het inspecteren van verse groenten en fruit, snijbloemen en potplanten heeft. 

Zo’n inspectie mag alleen op een erkende locatie keuren. En dat zijn alle locaties binnen Kivits Logistics Family. Dat betekent dat de controles van al uw goederen gewoon bij ons mogen plaatsvinden en wij de verdere afhandeling en zending voor u klaar kunnen maken. Wel zo gemakkelijk!

DOCUMENTATIE IMPORT EN EXPORT

Vervoert u verse groente en fruit van het ene naar het andere land? Dan moeten er een aantal administratieve zaken geregeld worden. Zeker als het gaat om goederen die vanuit een niet-EU land komen en voor een ander wel of niet EU-land bestemd zijn. Wij regelen dit goed en graag voor u.

Hoe sneller de documenten beschikbaar zijn, hoe sneller u uw goederen weer verder kunt vervoeren. En dus doen wij er alles aan om dit proces zo snel mogelijk te laten verlopen. Dankzij de AEO-certificering besparen we u al een hoop tijd. Maar ook door bijvoorbeeld alle aangiftes digitaal te versturen en alvast eventuele BTW en/of invoerrechten voor u te betalen.

Liever in gesprek gaan met een van de douane-experts van Kivits-Goes Customs? Bel dan gerust eens voor een gratis adviesgesprek met +31 (0)88 – 32 51 520 .

AEO-gecertificeerd / KCB / Documentatie import en export