Over ons

Van groothandelaar naar waarde toevoegende spil in het wereldwijde web van AGF- & koelvers-logistiek.Onze missie

Kivits Logistics Group voegt als full service ketenregisseur waarde toe aan de geconditioneerde supply-chain door op de meest efficiënte en duurzame manier de best mogelijke integrale keten te realiseren op basis van behoeften van haar partners.

Onze kernwaarden

FAMILIAIR(/BETROKKEN): Wij voelen ons verantwoordelijk voor elkaar en voor onze stakeholders. Wij willen betrokken worden omdat we betrokken zíjn. Vertrouwen, eerlijkheid en zorg voor elkaar vormen de basis voor familiariteit. In een organisatie met verbondenheid stijgen wij boven onszelf uit en werken wij op een prettige manier.

BETROUWBAAR: Wij zijn eerlijk, integer en fatsoenlijk. Wij beschikken over een intrinsieke betrouwbaarheid, hebben geen verborgen agenda en simuleren geen emoties.  Wij zeggen wat we doen en doen wat wij zeggen, daar kun je op vertrouwen.

TOEKOMSTGERICHT(/TOEKOMSTBESTENDIG): Door vanuit eigen visie te investeren in duurzame ontwikkelingen, kansen te zien in de ontwikkelende markt(en) en onszelf te blijven ontwikkelen, zorgen wij ervoor dat de toekomst ons geen verrassingen maar zekerheid brengt. Wij denken en plannen vooruit waarbij wij mens en natuur als belangrijke belanghebbenden in het achterhoofd houden.

VOORUITSTREVEND: Wij zijn een slimme en vooruitstrevende organisatie. Wij zijn niet snel tevreden en streven op een innovatieve manier naar beter, slimmer en efficiënter. Wij hebben oog voor details omdat die het verschil maken.

Onze geschiedenis

In 1945, vlak na de de oorlog, startte Kees Kivits samen met zijn broer Jan een handelsonderneming in groente en fruit: Gebroeders Kivits. Zo’n kleine vijftien jaar later zetten zij een eigen snij- en verpakkingsafdeling op; de eerste VAL-activiteiten zijn hiermee geboren. In 1968 scheidden de wegen van Cees en Jan. Kees Kivits gaat door onder de naam C.A. Kivits.

Na zo’n 4 jaar neemt Gerard Kivits, de jongste zoon van Kees Kivits, het bedrijf over van zijn vader. Hiermee komt de tweede generatie van het familiebedrijf aan het roer. In het jaar 1975 wordt C.A. Kivits omgedoopt tot Kivits-Drunen B.V.. Zo’n tien jaar later komt er een ommekeer in de bedrijfsvoering: er komt een sterke focus op retail te liggen. Supermarktketens zoals o.a. de Edah worden bediend vanuit de locatie in Drunen.

Medio 2001 komen Simone van Opzeeland — de jongste dochter van Gerard Kivits — en Rob van Opzeeland, telg uit een echte transport-familie, aan het roer van Kivits Drunen. Met nog steeds de focus op retail breidden zij hun werkgebieden en productgroepen steeds meer uit. Van AGF tot convienence-producten en van planten tot aan halffabricaten; het passeert allemaal de magazijnen van Kivits Drunen. Met een duidelijke stip op de horizon verbreden zij hun aanbod aan expertises, met altijd een menselijke aanpak én excellence in performance in het achterhoofd.

75 jaar na de oprichting van de eerste generatie staat er een cluster aan bedrijven, die allemaal gespecialiseerd zijn in diverse onderdelen van de supply chain. Met 10 koelhuizen verdeeld over vier locaties en 450 medewerkers zorgt de gehele groep 24/7 dat de Benelux en een deel van Duitsland wordt voorzien van volle koelvers-schappen en AGF.