Over ons

Van groothandelaar naar waarde toevoegende spil in het wereldwijde web van AGF- & koelvers-logistiek.Onze missie

Kivits Logistics Group voegt als full service ketenregisseur waarde toe aan de geconditioneerde supply-chain door op de meest efficiënte en duurzame manier de best mogelijke integrale keten te realiseren op basis van behoeften van haar partners.

Onze kernwaarden

FAMILIAIR/BETROKKEN: We voelen ons verantwoordelijk voor elkaar en onze stakeholders. We willen betrokken zijn omdat betrokkenheid ons kenmerkt. Vertrouwen, eerlijkheid en zorg voor elkaar vormen de basis van onze hechte band. In een organisatie waarin we verbonden zijn, overstijgen we onszelf en werken we op een prettige manier samen.

BETROUWBAAR: We zijn eerlijk, integer en fatsoenlijk. We zijn intrinsiek betrouwbaar, hebben geen verborgen agenda en faken geen emoties. We zeggen wat we doen en doen wat we zeggen. Je kunt op ons vertrouwen.

TOEKOMSTGERICHT/TOEKOMSTBESTENDIG: Door te investeren in duurzame ontwikkeling vanuit onze eigen visie, kansen te zien in de veranderende markt(en) en onszelf voortdurend te blijven ontwikkelen, zorgen we ervoor dat de toekomst geen verrassingen, maar zekerheid brengt. We denken en plannen vooruit, waarbij we rekening houden met mens en natuur als belangrijke belanghebbenden.

VOORUITSTREVEND: We zijn een slimme en vooruitstrevende organisatie. We zijn nooit snel tevreden en streven op een innovatieve manier naar verbetering, efficiëntie en slimme oplossingen. We hebben oog voor details, omdat die het verschil maken.

Onze geschiedenis

In 1945, vlak na de oorlog, startte Kees Kivits samen met zijn broer Jan een handelsonderneming in groente en fruit: Gebroeders Kivits. Zo’n kleine vijftien jaar later zetten zij een eigen snij- en verpakkingsafdeling op; de eerste VAL-activiteiten zijn hiermee geboren. In 1968 scheidden de wegen van Kees en Jan. Kees Kivits gaat door onder de naam C.A. Kivits.

Na zo’n vier jaar neemt Gerard Kivits het bedrijf over van zijn vader. Hiermee komt de tweede generatie van het familiebedrijf aan het roer. In het jaar 1975 wordt C.A. Kivits omgedoopt tot Kivits-Drunen B.V. Zo’n tien jaar later komt er een ommekeer in de bedrijfsvoering: er komt een sterke focus op retail te liggen. Supermarktketens worden bediend vanuit de locatie in Elshout.

Medio 2001 komen Simone van Opzeeland, de jongste dochter van Gerard Kivits, en Rob van Opzeeland, telg uit een transportfamilie, aan het roer van Kivits Drunen. Met nog steeds de focus op retail breidden zij hun werkgebieden en productgroepen steeds meer uit. Van AGF tot convienence-producten en van planten tot aan halffabricaten; het passeert allemaal de magazijnen van Kivits Drunen.

Met een duidelijke stip op de horizon verbreden zij hun aanbod aan expertise, met altijd een menselijke aanpak én excellence in performance in het achterhoofd. Momenteel staat er een cluster aan bedrijven, onder de naam Kivits Logistics Group, die allemaal gespecialiseerd zijn in diverse onderdelen van de supply chain.

Met 10 koelhuizen verdeeld over vier locaties en 450 medewerkers zorgt de gehele groep 24/7 dat de Benelux en een deel van Duitsland wordt voorzien van koelversschappen en AGF.