Rotterdam Fruit Wharf

Containerterminal in Rotterdam

Over RFW

Rotterdam Fruit Wharf (afgekort RFW) is actief in de fruitlogistiek. Gelegen in de Merwehaven in Rotterdam, exploiteren zij een faciliteit van 10 ha met ligplaatsen in diep water. In onze magazijnen bieden wij de geconditioneerde opslag aan voor maximaal 22.000 pallets, bij temperaturen van -1 °C tot +16 °C.

Klanten van RFW kopen vers fruit op het zuidelijk halfrond en laten het overzee verschepen naar Rotterdam, hetzij in 40′ reefercontainers of in gespecialiseerde koelschepen, die direct aan onze kades kunnen aanmeren.

Vanaf aankomst op de containerterminals in Rotterdam neemt RFW de controle van de lading over. Alsmede de transport naar onze faciliteiten, per vrachtwagen of per binnenschip, strippen, opslag, tot en met het laden op uitgaande vrachtwagens naar elke bestemming in Europa. Ook verzorgt RFW alle douane- en importformaliteiten.

RFW behandelt meer dan 250.000 pallets per jaar, heeft 35 vaste medewerkers in dienst en werkt met een flexibele schil wanneer nodig, afhankelijk van de o.a. het seizoen.

Specialisaties van RFW

  • Laden en lossen van gespecialiseerde koelschepen en containers
  • Koelaansluitingen & containeropslag
  • Opslag met temperatuurcontrole (temperatuur: -1 °C tot 16 °C)
  • Laden en lossen en opslag van fruit en stukgoederen
  • Transport van containers per vrachtwagen of lichter
  • Leegmaken en vullen van containers
  • Verpakken, etiketteren en labelen van beperkt houdbare goederen (ERP)
  • Alle douaneformaliteiten, inspectie en documentatie

DIENSTEN

Overslag

De scheepswerf in Rotterdam van RFW is gelegen in de Merwehaven en is hét tussenstation voor voedselproducten die met de boot komen, van over de hele wereld.

Douane-afwikkeling

Bij Rotterdam Fruit Wharf kunt van A tot Z ontzorgd worden. Zo zorgen zij ook voor een correcte afwikkeling van douane-formaliteiten, inspectie en de juiste documentatie zodat u zich kan buigen over de verdere reis van uw producten.

Geconditioneerde opslag

Rotterdam Fruit Wharf biedt de mogelijkheid om uw goederen op te slaan tussen -1 °C en 16 °C, volgens de door u of uw klant gewenste condities.